I AM <=> Marja <=> MAYA                      (= In zwitserland noemen ze mij Maya, wat omgekeerd, fonetisch klinkt als I AM. Toeval?)

Mijn leven in een notendop

Als Waterman werd ik geboren in Rotterdam op 22 januari 1970 en kreeg de naam Marjolein Evelien Nieuwveld, welke voor het gemak Marja werd.

Ook mijn achternaam was een van de vele broodkruimeltjes op mijn levenspad die uiteindelijk een zoektocht naar de bron van liefde bleek te zijn.

Dit inzicht borrelde pas in 2009 omhoog en heb het benut als titel voor mijn eerste boek ‘Het Nieuwe Veld’. Mijn inmiddels derde boek heeft de titel 'Leven van Licht & Liefde' en beschrijft mijn ontdekkingsreis naar een leven zonder eten. Het vierde boek 'The Wave - Een reis door het Lichaam naar het Leven' heb ik samen met Stefaan Meus geschreven en gaat over de Bio-logische Natuurwetten, kortom een gezonde kijk op wat wij ziekte noemen. Dit gaat de sleutel naar vrijheid ZIJN! 

Als zestienjarige puber ontmoette ik, in Andermatt aan de voet van Gotthard, een knappe blonde Zwitser en was al met achttien in het trotse bezit van een trouwring en verhuisde naar Zwitserland waar ik heb genoten van de handel in ruwe olie, binnen een multinational. 
Het lot bracht ons op mijn 21ste weer terug naar Nederland, waar ik mijn eerste voetstappen zette op het ondernemerspad in de vorm van marketing met als rode draad communicatie. Mijn mannelijke kant vierde hoogtij inclusief een hoog stress level. Op 1 juli 1998 werd ik tussen de bedrijven door moeder van Jordi, een blonde Zwitser in het klein.

De bedrijven stapelden zich op en de dagen werden korter. Ik goochelde met tijd en petten van zelfstandig organisatie- en marketingconsultant, producent, trainer, coach, creatief filosoof, auteur, moeder en vrouw. Zoals je ziet een fulltime duizendpoot en vrijwillig parttime-moeder. Het vrouw zijn stond helemaal onderaan mijn lijstje, daar kwam ik nooit aan toe. 

Er was een heftige ziekte voor nodig om een eind te maken aan mijn stresskip-tijdperk en werd lichamelijk gedwongen om mijn leven een andere wending te geven. Na achttien jaar huwelijk heb ik met heel veel liefde in mijn hart en een traan in mijn oog mijn man en zoontje losgelaten. Een ingrijpende operatie in België, een nieuwe liefde, enkele jaren van herstel en talloze boeiende ervaringen hebben mij veel gebracht en gaven mij de inzichten om vol vertrouwen mijn benen te volgen. Mijn zoektocht naar liefde evolueerde van de illusionaire romantische naar de harde lessen van de onvoorwaardelijke liefde. 

Op 8 mei 2011 had ik de behoefte mijn leven nog meer te vereenvoudigen en liet alles los wat ik nog vast had. Samen met mijn drie paar schoenen reed ik in mijn trouwe VW Beetle 'Doppie' naar Andermatt; tegen de stroom in, van de monding naar de bron van de Rijn. Een Zwitsers dorpje aan de voet van de Gotthard waar ik al sinds kindheid verliefd op was. Door de jaren heen leerde ik wat het betekent vrouw en moeder te zijn en ben dankbaar dat ik zonder oordeel en in vrijheid door het leven mag gaan. Op deze site en in mijn boeken maak ik je deelgenoot van hoe ik mijn conditioneringen en denkpatronen heb losgelaten en hoe ik door vallen en opstaan veel inzichten heb vergaard. Het was een boeiende reis naar BEWUST ZIJN.

Mijn zoektocht naar liefde is beeindigd, ik heb haar gevonden in  de universele liefde die stroomt, pulseert en voor mij hetzelfde is als de levensenergie waar ik door gevoed wordt. Sinds september 2018 leef ik van Licht en Liefde, ofwel ik heb geen eten nodig om te leven, maar geniet van proeverijtjes. 

In de zomer leef ik aan de rand van Rotterdam in een klein paradijsje en tijdens de winters trek ik mij terug op mijn berg. Terug naar de bron in het Gotthard gebied waar mijn passie en missie samenvallen in het ZIJN van het hart van de wereld. Genietend van het leven ontdek ik de quantum-wereld door de ogen van een kind en speel met deze fascinerende bron van energie, terwijl ik mijn voeten volg om onze FreedomQuest uit te voeren.

Maar in essentie ben ik de bron met menselijke ervaringen op weg naar herinnering. Ik ben licht en liefde, net zoals jij.