Een gezonde zicht op microben

Gepubliceerd op 20 april 2024 om 09:17

De wortel van angst - Microben

De wereld staat op zijn kop en de angst blijft maar rondgaan. Om te begrijpen wat er gebeurt. Laten we eens kijken naar de wortel van de angst voor onze wonderbaarlijke microben - de basis van het leven - bacteriën en schimmels.

Laten we beginnen waar elk verhaal begint, in het begin. Waar de natuur floreert en de hele wereld als één geheel functioneert. De symbiotische regels van de natuur volgend, die van verbondenheid en samenwerking.

Dan begint de mensheid zich los te maken van de natuur en wordt de les van dualiteit op de harde manier geleerd. Oorlog en angst zijn alomtegenwoordig en het onderzoek naar de werking van het lichaam is gebaseerd op het idee van Newton. Dat het lichaam bestaat uit verschillende onderdelen die samengevoegd zijn in een met huid bedekte machine.

Dan komt Darwin en zegt dat evolutie gebaseerd is op survival of the fittest en voedt het idee dat de mens het resultaat is van willekeur en strijd en opnieuw wordt het oorlogsidee gevoed.

Maar de belangrijkste wortel van de angst en het fundament van de reguliere geneeskunde ligt rond het einde van de negentiende eeuw, toen bioloog Louis Pasteur en arts Antoine Béchamp bezig waren het grote mysterie "Hoe worden mensen ziek?" te ontrafelen. Beide wetenschappers zagen talloze microben in hun petrischaaltjes en beiden hadden daar verschillende verklaringen voor.

Dokter Antoine Béchamp zag deze microben als een symbiose. Zijn theorie was gebaseerd op de samenwerking van deze microben om ons lichaam weer in balans te brengen. Hij gaf de microben dus niet de schuld van de ziekte, zoals zijn collega Pasteur deed.

Louis Pasteur beweerde dat microben ons van buitenaf aanvallen en ons ziek maken. Door microben als externe ziekteveroorzakende organismen te zien, voedde hij het op angst gebaseerde oorlogsdenken van Darwin. Deze theorie levert geld op en werd de basis van de op winst gerichte farmaceutische industrie, 'Big Pharma'. Een industrie die geld verdient aan de chemische controle van onze natuurlijke bio-logische herstelfasen.

Ondanks het feit dat Louis Pasteur voor zijn dood toegaf dat hij het mis had, ligt deze 150 jaar oude, achterhaalde, op angst gebaseerde theorie nog steeds aan de basis van de reguliere medische wetenschap.

Als je dan ook nog weet dat angst de eigen herstelprocessen van ons lichaam verlamt, denk ik dat het zinvol is om open te staan voor nieuwe informatie. Onwetendheid mag niet langer een excuus zijn!

 Gelukkig hebben verschillende wetenschappers nu kunnen aantonen dat microben door ons eigen lichaam worden aangemaakt en door onze hersenen worden aangestuurd. Onze microben kunnen van vorm veranderen en zelfs uit ons eigen bloed ontstaan. Ze helpen het lichaam en zijn daarom absoluut geen ziekteverwekkers. Dit betekent dat ze ons niet infecteren of ons lichaam aanvallen. Integendeel, ze zijn onze helpers en 'interne chirurgen'. Ze hebben de taak om ons in leven te houden. Dit komt omdat de intelligentie van de natuur gebaseerd is op samenwerking.

In ditzelfde hoofdstuk kunnen we parasieten en insecten plaatsen. Gelukkig komen wetenschappers er nu achter dat een overbelasting aan zware metalen in ons lichaam bepaalde parasieten aantrekt, die deze zware metalen omzetten. Dus met deze symbiose in gedachten zouden we opnieuw moeten nadenken of we anti-biotica, of wat dan ook tegen iets willen innemen.

Twijfel je nog? Laten we eens een kijkje in de natuur nemen, in een prachtig bos.

Waar de bomen samenleven en zelfs met elkaar communiceren. Maar de wereld onder onze voeten is nog verbazingwekkender. De wereld van schimmels is een netwerk van intelligentie. Iedereen weet wat er gebeurt als een boom of tak omvalt. De microben gaan aan het werk en transformeren het hout tot vruchtbare grond. De kringloop van het leven is aanwezig waar je ook kijkt. Ook in ons lichaam, waar onze microben het beste werken in een warme en vochtige omgeving die wij ontsteking noemen. Maar als we begrijpen dat koorts en oedeem de perfecte werkomgeving is voor onze interne chirurgen, kunnen we rustig achterover leunen en de periode van herstel in vertrouwen uitzitten. Luisterend naar de taal van ons lichaam

Nu komen we bij de kleinere beestjes - de virussen, die niet tot de microben behoren omdat ze niet leven. Ze hebben de naam virus gekregen, wat gif en dood betekent, maar in feite het tegendeel representeert. Het is niet meer dan een RNA eiwitstreng met de taak om informatie over te brengen.

Sommige wetenschappers noemen deze menselijke weefsels Exosomen. Ze zien er hetzelfde uit als onze angstaanjagende virussen en hebben zelfs dezelfde functie. Zou het kunnen dat ze hetzelfde zijn?

In dat geval zouden we de wortel van de angst voor virussen ook uit ons paradigma kunnen halen. Vooral omdat het onweerlegbare bewijs dat een virus een ziekte veroorzaakt tot nu toe nog niet geleverd is. De hele op angst gebaseerde tactiek brokkelde af met de Corona pandemie als katalysator om de waarheid te kunnen zien. Dat virussen een software update zijn om ons lichaam aan de constante veranderingen aan te passen

Als je nog steeds aarzelt om je overtuigingen te herzien, is hier nog een interessant inzicht. Gebaseerd op de bio-logische natuurwetten was de Spaanse griep na WO I het resultaat van de collectieve zucht van verlichting na jaren van angst en stress. Hetzelfde geldt voor de zogenaamde TBC-uitbraak na WOII. Waarom werden de mensen niet ziek tijdens de oorlog? Waarom krijgt een onschuldig virus de schuld van Polio terwijl we de velden om ons heen besproeien met DDT, een zeer giftig spulletje dat nu verboden is.

Van zoveel ziekten is nu bekend dat ze worden veroorzaakt door een giftig milieu en Conflict inslagen en niets te maken hebben met een virus of microbe die ons van buitenaf aanvalt.

Het verhaal dat epidemische ziekten werden uitgebannen vanwege vaccins is ook een sprookje, want studies tonen aan dat 90% van de sterfgevallen al daalde vóór de introductie van vaccins.

De nachtmerrie van verplichte vaccinatie en niet te vergeten de verwoesting van onze natuurlijke en intelligente lichamen zou absoluut tot stilstand moeten komen. Onze enige uitweg is om wakker te worden en zich weer te verbinden met de natuur. We zouden dankbaar moeten zijn voor onze interne en externe natuurlijke omgeving en de natuur vertrouwen in haar oneindige intelligentie.

Bedankt dat je de wortel van angst voor onze trouwe helpers - de microben - wegneemt door de vibraties van vertrouwen en samenwerking te verspreiden.

Wil je de bijbehorende film bekijken of delen? Dankjewel dat je meehelpt om de wortel van de angst uit onze wereld te trekken.