Leven van Licht & Liefde - Leven van prana, kan het echt?

Gepubliceerd op 7 maart 2020 om 12:19

Leven van prana… kan dat echt?

Nadat je in de andere blogs hebt kennisgemaakt met de wondere wereld van de onbegrijpelijke kwantumfysica en al enkele sluiers omtrent voeding zijn opgelicht, zal dit vraagstuk niet meer moeilijk te beantwoorden zijn. Alles bestaat wat we kunnen bedenken. Laat het aangeleerde denken los en sta open voor wat kan. 

Omdat we hebben geleerd dat we 'normaal' voedsel nodig hebben om ons lichaam te voorzien van alle benodigde nutriënten is het concept te kunnen leven van prana voor velen niet te begrijpen. Maar de realiteit is dat al duizenden mensen op de aarde leven van prana (in verschillende variaties) en zij zijn zeer gezond, in feite gezonder dan degenen die zogenaamd ' 'normaal' eten. In feite leeft iedereen al in mindere of meerdere mate van prana, alleen weten wij het niet. 

Dus, ja het kan.

Leven van Licht en Liefde_Het hart van de wereld_Marja Nieuwveld_Quanten wereld_lichtmensen_lichtvoeding

Op dit moment levert de voedingsmiddelenindustrie sowieso niets anders dan waardeloze, deels genetisch gemodificeerde, lege vulmiddelen. Uiteraard de Demeter producten, als ook de groente en het fruit uit eigen tuin en het  zogenaamde on-kruid, wat zich maar volhardend aan ons aandient, buiten beschouwing gelaten.

Ook wordt eten vaak als pleister op de lichamelijke of emotionele wond misbruikt. In het proces van leven van prana, leer je steeds bewuster met eten maar ook met je emoties om te gaan. De emotionele behoefte naar suiker, zout en fast food verandert en er komt een gezonde lichamelijke omgang met eten voor terug. Je lichaamsbewustzijn krijgt een enorme boost.

Alhoewel ieder mens van nature van prana zou kunnen leven, zitten er in mijn ogen wel een paar  voorwaarden aan. Als er nog teveel oude beperkende overtuigingen en trauma’s in het celgeheugen van je lichaam zitten opgeslagen zal je weer honger krijgen. Ook is dan volgens mij het traject van de dry-fast  te heftig. Dan komt namelijk alles naar boven. Er zit letterlijk en figuurlijk geen deksel meer op. Als je dan nog veel lichamelijke en mentale vervuiling met je meedraagt wordt het heel zwaar. Het trillingsniveau van je lichaam is dan ook te laag om effectief in resonantie te komen met de prana die ons omringt. Het is belangrijk dat je op alle vlakken zo schoon en leeg mogelijk bent. Zelf ben ik ruim 20 jaar bewust bezig geweest met dit opschonen en is het inmiddels een constante levensinstelling van mij geworden.

Daarnaast moet je erop voorbereid zijn dat je sociale omgeving (vrienden en familie) het misschien niet kunnen accepteren. Zij zullen hun angst en ongeloof met je delen en pas als je dit naast je neer kan leggen ben je klaar voor deze nieuwe stap op weg naar het leven in een hogere vibratie. Dit zal resulteren in een gezonder lichaam, meer contact met je intuïtie en een overweldigende helderheid. Naast alle positieve veranderingen in je lichaam zullen er ook veel wonderen in je leven plaatsvinden.

Leven van prana betekent dat je jouw lichaam voedt met prana, dat is de levensenergie die overal om ons heen is en in alles zit. Je kan het bijvoorbeeld absorberen door het in te ademen, via de ogen, maar je neemt het ook op via de huid (ons grootste orgaan). Uiteindelijk zijn na ongeveer één jaar al je cellen gevuld met prana en ben je eigenlijk je eigen bron. Je voedt je dan niet meer met prana, maar je bent dan prana.

Degenen onder ons die van prana leven worden meestal breatharians, sungazers of ademhalisten genoemd. De biologen noemen zelfvoedende organismen autotroof en de medische hoek heeft voor ons soort de naam inedia bedacht. De naam homo quantum kwam ik ook nog tegen.

In Duitsland worden we lichtmensen genoemd, wat ik wel mooi vind, maar mijn voorkeur gaat naar praniers. Het is ook hier weer heel veel namen voor hetzelfde fenomeen, maar met verschillende variaties.

Enkele variaties in het leven van prana zijn:

  1. Geen water en geen voedsel.

Er zijn slechts een paar mensen op aarde die op deze manier leven en sommigen noemen dit de echte breatharians.

  1. Geen voedsel maar wel water/thee.
  2. Geen vast voedsel maar wel water en sappen.
  3. Water/vruchtensappen en soms een lichte maaltijd.
  4. Water/vruchtensappen en een of twee keer per week een lichte

     maaltijd.

Daarnaast zijn er nog meer variaties mogelijk. Ze leven allemaal van prana, maar vullen het allemaal anders in. Wat ze gemeen hebben is dat ze geen voedsel nodig hebben om hun lichaam te voorzien van alle noodzakelijke voedingsstoffen om te kunnen functioneren. Ze hebben nooit honger, dus wanneer ze een lichte maaltijd nemen is het meestal in een sociale setting.

Dat is ook voor mij heel erg belangrijk en daarnaast komt er nog bij dat ik heel erg genieten kan van proeverijtjes. Laat ik er maar een puntje 6 van maken, ik heb me namelijk nooit prettig gevoeld bij het feit dat ik me zou moeten richten naar een bepaalde norm.

  1. The Marja way. Bewust en met mate genieten van eten en drinken,

    zonder het te hoeven om in leven te blijven.

Aangezien ik altijd al een vreemde vogel ben geweest, zal ik mijn eigen manier vinden om van prana te leven. Het lichaam is erg intelligent en als je eet vanuit een gezonde mentale instelling, zonder achterhaalde overtuigingen, hoort het voor mij bij het mens zijn.

Dit was trouwens nog te vinden op Wikipedia, echt iets om vrolijk van te worden (cynisch bedoeld), maar niet echt serieus te nemen, want ik en vele anderen zijn het levende bewijs:

Inedia: is het zogenaamde menselijk vermogen om zonder voedsel te leven. Er zijn nooit bewijzen gevonden dat dit inderdaad kan. Het is in strijd met wetenschappelijke inzichten. Wie het toch probeert kan ondervoed en uitgedroogd raken en schade aan zijn ogen oplopen. In het verleden zijn er doden bij gevallen. (bron Wikipedia, stand mei 2019)

Breatharian: Een verwant idee is “breatharianism” (“breath” is Engels voor “adem”): aanhangers daarvan beweren dat voedsel, en misschien zelfs water, niet nodig zijn om het lichaam te onderhouden; men zou zich uitsluitend kunnen voeden met prana (de levenskracht uit het hindoeïsme), terwijl sommigen ook beweren dat het zonlicht voldoende is. In het Nederlands wordt veelal de term lichtvoeding gebruikt.

(bron Wikipedia, stand mei 2019)

Ondanks alle zogenaamde negatieve publiciteit was het voor mij een logische stap in mijn bewustzijnsontwikkeling en heb er nog geen minuut spijt van gehad. De hierna komende zin onderstreepte mijn beslissing, die ik al heel snel genomen had. Toen ik hem op de website van Amudra en Menor las, ervaarde ik een bevestiging op zielsniveau. 

“Het is van het grootste belang dat je echt voelt en innerlijk weet dat het mogelijk is om te leven van Prana en dat dit de juiste weg voor je is. Zonder twijfels, in volledige overgave…….dan ben je klaar voor de volgende stap op de evolutionaire ladder.”

Bron: https://pranic-awakening.com/leven-van-prana/)

Ik wist het, ik was er klaar voor. Zonder twijfel en in volledige overgave. 

Dit was in September 2018 de eerste bewuste stap naar een leven van prana.