Rijn-Toer "Water - onze levensbron"

Gepubliceerd op 26 maart 2020 om 18:11

Start van de Rijn-tour
"Water - onze levensbron"

Andermatt - Op Pinkstermaandag 1 juni 2020 vindt om 11 uur 's ochtends het startschot plaats voor de Rijn toer, die geïnitieerd werd door de vereniging "Gotthard-Connects". Het vooraf geplande concert is jammer genoeg in het water gevallen. Als "stem van het water" zal de voorzitter van de vereniging, Marja Nieuwveld, gedurende 30 dagen de stroom van de Rijn volgen, van de bron tot de monding.

 

De waterburcht van Europa, gelegen in het midden van de beschermende bergen, verdient onze volledige aandacht. Het wordt gekenmerkt door geografische, geologische, historische en culturele bijzonderheden. Het is de thuisbasis van de hoogste drievoudige continentale waterscheiding in Europa en van de bronnen van de grote rivieren die in alle vier de windrichtingen en uiteindelijk in drie zeeën stromen. Vanuit dit geografische oogpunt vormt de Gotthard regio het centrum van Europa en daarmee het hart van de wereld. Het unieke karakter ervan is niet in de laatste plaats te danken aan de energetische kwaliteit van de lucht. Daarbij komt nog een unieke rijkdom aan kristallen, die de Gotthard regio tot een ware krachtplek maken.

Het doel van het project van dit jaar is om meer aandacht te vragen voor de waterburcht van Europa en zijn bronwater. Daarnaast wil de vereniging het onderwerp bronwater onder de aandacht brengen. "We willen mensen sensibiliseren om de hoogste prioriteit te geven aan de bescherming van het drinkwater. Het veilig drinken van leidingwater moet ook in de toekomst gegarandeerd zijn, volgens het principe van de regeneratie van onze natuur (minder plastic, minder transportkilometers en waterverbruik)", zegt Marja Nieuwveld, voorzitter van de vereniging.

De antwoorden op onze uitdagingen zijn te vinden in het water. Het verbindt mensen en regio's. Daarom roepen we alle organisaties die bijdragen aan de bescherming van het water op om zich te verenigen. De PR-tour is bedoeld om het publiek wakker te schudden, zich als een golf te verspreiden en zo het bewustzijn van ons allemaal voor water te versterken.

Een dag sneller dan een regendruppel

Daarom zal de voorzitter van de vereniging, als ambassadeur van het water, het pad langs de Rijn lopen of berijden. De multidisciplinaire tocht houdt rekening met alle activiteiten die op en langs de Rijn mogelijk zijn: te voet, per fiets, kajak, vlot, boot, enz... In 30 dagen langs de Rijn naar Rotterdam, een dag sneller dan een bad eendje of een regendruppel van de bron naar de monding. Ze kijkt uit naar vele metgezellen die de stem van het water willen volgen. 

Het zal voor de hele wereld een symbolische tocht worden met betrekking tot het mondiaal verbindende element ‘water’. Wij verheugen ons op uw ondersteuning van onze missie op welke manier dan ook, zodat de stem van het water gehoord zal worden.

Zonnige groet uit het ‘Wasserschloss Europas’

ps. Het badeendje Luna en ik verheugen ons op deze spannende en magische tocht. Volg ons op FB Gotthard-Connects