Leven van Licht & Liefde - Lichtvoeding

Gepubliceerd op 1 november 2019 om 13:37

Lichtvoeding

Op dit moment wordt de kreet lichtvoeding op twee manieren toegepast en ik zal proberen hier licht in het duister te brengen. Aan de ene kant spreken we over het niet materiele in de vorm van prana, met haar vele verschillende benamingen. Waarvan wij allemaal al leven, hetzij in verschillende gradaties. Dan hebben we ook nog de materiele vorm, het energierijke liefdevol geteelde of geplukte eten dat we in onze mond stoppen. Dit soort eten bevat lichtenergie ofwel prana, dus we spreken hier niet over de zogenaamde lege vulmiddelen. Persoonlijk geloof ik dat er zelfs nog een derde vorm bestaat. De voeding voor de ziel, wat voor mij harmonische muziek, een schitterende zonsondergang of bijvoorbeeld een hartverwarmend gedicht betekent. Ook door de onderlinge verbinding tussen al het bezielde worden wij gevoed.

Leven van Licht en Liefde_Het hart van de wereld_Marja Nieuwveld_Quanten wereld_lichtmensen_lichtvoeding

De basisregel is simpel, eet zo min mogelijk kant en klare en geraffineerde voeding. Maak een grote boog om conserveringsstoffen, kleurstoffen, smaakversterkers en kunstmatige aroma’s. Laat de zogenaamde gezonde halvarine en margarine staan en geniet weer, zonder slecht geweten, van de pure natuurlijke roomboter. Leer weer te luisteren naar je eigen lichaam en niet meer naar de psychologisch doordachte reclame slogans.
Een appel hoeft bijvoorbeeld voor jou niet gezond te zijn.
Maak het vooral niet zo ingewikkeld, luister naar je lichaam en geniet!
Je zult wel verbaasd staan over het verschil wanneer je lichaam weer langzaam in de natuurlijke staat terug komt en het weer vertrouwen krijgt na de jarenlange verwaarlozing. Jouw lichaam belooft je meer levens-kwaliteit, gezondheid en plezier.

Het is in mijn ogen belangrijk dat je eerst een evenwichtige en gezonde relatie hebt tot eten en jouw lichaam. Vanuit een balans eerst deze manier van jezelf te voeden ervaart, voordat je de volgende stap neemt. Het leven van prana zonder eten.

Op die momenten dat ik nu zelf nog iets eet, let ik zelf op de volgende zaken: het zogenaamde levende energetische principe, met liefde bereid en kleurrijke variatie. Het liefste snoep ik spontaan van wat er op mijn pad komt: een madeliefje, een blaadje van de zuring of de zaadjes van de brandnetel. Zo kan ik tijdens mijn wandelingen dubbel genieten van het geschenk van het leven. Het zintuiglijke genot en mijn bewuste verbindende houding ten opzichte van de voeding spelen zeker ook een positieve rol bij het thema verdraagzaamheid.

Uiteindelijk maakt het niet meer uit wat je eet. Als je vibratie dusdanig hoog is en je gezonde verstand en het genot ook van de partij zijn, kun je genieten van alles. Zonder dat het een invloed heeft op het lichaam. Mind over matter, noemen ze het en de mystieke avatars en alchemisten kunnen het. Zoals je ziet is het ook voor ons stervelingen weggelegd.
Of misschien ligt hierin het geheim van onsterfelijkheid?