Een uniek Licht Feest op 21 December 2020

Gepubliceerd op 8 december 2020 om 17:28

Een Licht-Feest van “once in a lifetime” op 21 december 2020.

De 21ste december gaat aan de meeste mensen onachtzaam voorbij, terwijl ze in de stress voor de kerstdagen gevangen zitten. Er zijn ook mensen die deze datum als de winterzonnewende kennen. Het moment waarna de dagen weer langer worden en het licht terugkeert. Door de eeuwen en de culturen heen is deze dag wel degelijk een belangrijke gebeurtenis, die ook rijkelijk gevierd werd en zelfs nog steeds bij de meeste natuurvolkeren. Op deze dag wordt men zich de natuurlijke kringloop bewust; het proces van geboorte, groei en dood. Deze actieve mannelijke fase die ingebed is in de vrouwelijke schoot van moeder aarde.

Leven van Licht en Liefde_Het hart van de wereld_Marja Nieuwveld_Quanten wereld_lichtmensen_lichtvoeding

Kerst een paar dagen eerder

Dit is de reden dat ik sinds enkele jaren de kerstviering naar voren heb geschoven en het feest van het licht op dezelfde dag vier als de daadwerkelijke winterzonnewende plaatsvindt. Sinds ik van licht leef merk ik dat ik steeds meer de natuurlijke fasen en processen volg. Van de technocratische materiële wereld blijft niet veel over. Vandaag op 8 december 2020 ervaar ik een grote impuls om dit verhaal te schrijven omdat het een boodschap is van vrouw Holle. Ja, je leest het goed. Uit het niets kwam het sprookje deze week op mijn pad en liet mij de essentie van dit verhaal herkennen. Vrouw Holle, die ook Hulda, Holda of Hülle genoemd wordt, is in allen culturen te vinden.  Ze is de symbolische vorm van de grote oer-moeder, zoals onze moeder aarde. De klank van haar naam verwijst naar de vrouwelijkheid, en dus de oorsprong van het leven Ze staat voor vruchtbaarheid en magie. Zo is het niet verwonderlijk dat ze het in de winter laat sneeuwen. A propos Sneeuw; sneeuwvlokken ontstaan doordat water uitkristalliseert in de vorm van zespuntige sterren. Wat wederom het beeld is voor wijsheid die uit de hemel komt. 

Balans is waar het om gaat in ons leven, of het om de natuurlijke kringloop, de mannelijke en vrouwelijke energie of onze duale denken gaat. Laten we even een kijkje nemen in mijn neutrale quantumveld wereldje en het woordje ”mannelijk” vervangen voor de actieve (opbouwende en afbrekende) energie en het woordje “vrouwelijk” vervangen door de ZIJNS-energie (ontvangende leegte – het veld van potentie). Ten eerste valt dan gelijk ons oordeel weg, mochten we dit nog hebben gehad en ten tweede wordt ons het natuurlijke samenspel en de harmonie duidelijk. In mijn ogen is het leven een constant in balans komen van de mannelijke en vrouwelijke energie. Het gaat om de gulden, of kan ik beter zeggen de gouden middenweg. We treden het gouden tijdperk binnen en het eerste sterrenbeeld in de dierenriem, de Waterman, wijst ons de weg. Is het toeval dat ik ook een Waterman ben?

Maan-dag 21 december 2020 heel erg bijzonder!

Maar weer even terug naar maan-dag de 21 december 2020, wanneer de zon zijn laagste stand bereikt zal hebben en gedurende 3 dagen lijkt te rusten voordat hij zijn baan vervolgt. Terwijl de vrouwelijke maan de liefdesdans van de planeten Saturnus en Jupiter aanschouwt. Dit schijnt een galactisch fenomeen te zijn dat niet zo vaak voorkomt. Sommige zeggen dat in deze tijd de hemel op aarde valt. Aangezien ik al in de hemel op aarde leef, kijk ik er erg naar uit. Het wordt de conjunctie van Jupiter en Saturnus genoemd en dat in Waterman. We nemen afscheid van de systemische energie van de Steenbok, waarin de duimschroeven sinds 2008 aardig aangetrokken zijn. Terwijl nu alle systemen afbrokkelen, verheug ik me op de tijd dat menings- en persoonlijke vrijheid weer geleefd worden. De komende twintig jaar staan in het teken van een complete paradigmawissel, waarin vastgeroeste overtuigingen geen plek meer hebben.  De energie van de Waterman staat in het teken van vrijheid, individualiteit en decentralisatie. We mogen eindelijk in de persoonlijke verantwoordelijkheid komen door te vertrouwen op onze innerlijke wijsheid. Oude wijsheden komen weer boven drijven en wij kunnen surfen op een bewustzijnsverruimende energie op weg naar de essentie van het leven.

Laat ons stil staan bij dit bijzondere natuurverschijnsel en de liefde en saamhorigheid vieren met een overdosis dankbaarheid in ons hart.

Wij zijn het licht en de magie dat onze wereld nodig heeft.